voetbalzone

Advocaat: ‘Komt er niets, dan zie ik je volgend jaar in Den Haag’

Peter Nusselder29 apr 2014, 11:05
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2014, 11:05
Advertentie

Dick Advocaat weet nog niet wat hij komend seizoen gaat doen. De ervaren oefenmeester is bezig aan zijn laatste weken bij AZ en wordt genoemd als nieuwe bonscoach van Marokko, maar de kans is aanwezig dat Advocaat geen trainersfunctie gaat vervullen. In dat geval gaat de 66-jarige Hagenaar naar alle waarschijnlijkheid wat doen bij de club waar het voor hem begon, ADO Den Haag.

voetbalzone

Een informele functie bij ADO is een reële optie voor Advocaat, als zich de komende periode geen uitdaging aandient waar hij wat in ziet. “Ik kijk gewoon wat er komt en als er niets komt, dan komt er niets en dan doe ik niets. Dan zie ik je volgend jaar in Den Haag”, vertelt de huidige AZ-trainer aan Omroep West. Advocaat heeft al meermaals contact gehad met Piet Jansen, de technisch directeur van ADO.

“Toen heb ik gezegd dat als ik stop, dan is er een mogelijkheid dat ik informeel iets voor de club ga doen. Dat hebben we afgesproken.” Voorlopig wordt Advocaat alleen in verband gebracht met het Marokkaans elftal; in het verleden was hij al bondscoach bij Oranje (van 1992 tot 1994 en tussen 2002 en 2004), Zuid-Korea, België en Rusland.

Bezig met laden …