voetbalzone

Advocaat moet besluit nemen: ‘Of ik er zondag bij ben, beslist de trainer’

Erik van Dam11 apr 2013, 17:58
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2013, 17:58
Advertentie

Erik Pieters is er klaar voor zondag opnieuw zijn rentree te maken bij PSV. De 24-jarige linksback stond de gehele eerste seizoenshelft aan de kant bij de Eindhovense club en maakte direct na de winterstop zijn comeback. In de wedstrijd tegen PEC Zwolle liep het echter verkeerd: PSV verloor en Pieters kreeg na ruim een uur rood: bij het verlaten van het veld sloeg hij een ruit kapot.

/

Daardoor sneed hij zich in zijn arm en moest hij gehecht worden: het gevolg was weer een wekenlange absentie. Inmiddels is Pieters weer terug: het Eindhovens Dagblad schrijft donderdag dat de back twee duels met Jong PSV heeft afgewerkt en dat hij reserve kan zijn in de kraker tegen Ajax, zondag. Trainer Dick Advocaat zal waarschijnlijk beginnen met Jetro Willems achterin.

De jonge vleugelverdediger is de laatste tijd echter wat uit vorm en mogelijk biedt dat perspectief voor Pieters. Die speelde dit seizoen weliswaar pas één wedstrijd, maar ervaring heeft hij wel. Donderdag speelde hij nog mee tegen Jong RKC en daarna liet hij aan de regionale krant weten dat hij het voor zijn gevoel redelijk vond gaan. “Of ik er zondag bij ben, beslist de trainer. Ik vind wel dat ik een bijdrage moet kunnen leveren aan het team en kijk morgen en overmorgen of ik goed hersteld ben.”

Bezig met laden …