voetbalzone

Advocaat noemt publiek winnaar: ‘Leuk, maar slecht voor mijn hart’

Gijs Freriks18 dec 2013, 22:23
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2013, 22:23
Advertentie
/

Het publiek was de grote winnaar bij het bekerduel tussen AZ en sc Heerenveen. Na negentig minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord in het AFAS Stadion. Aron Jóhannsson zorgde met zijn tweede van de woensdagavond in de verlenging voor de 2-1 en door een laat doelpunt van Hakim Ziyech sleepte Heerenveen er nog een strafschoppenserie uit. Die verloren de Friezen en dus stond Dick Advocaat na afloop glimlachend de pers te woord.

“Het publiek heeft een geweldige wedstrijd gezien, met over en weer veel kansen”, citeert RTV Noord-Holland de Hagenaar. De trainer had echter liever wat rustiger op de bank willen zitten. “Leuk voor het publiek, maar niet goed voor mijn hart.” Jeffrey Gouweleeuw speelde tegen zijn oude ploeg en zegt op de website van AZ dat het een ‘echt bekerduel’ was. “Er gebeurde genoeg. Beide ploegen wilden winnen, omdat het een mooi toernooi is. Wij zijn uiteindelijk de verdiende winnaar.”

Heerenveen hoeft zich enkel nog op de Eredivisie te richten. Marco van Basten baalt stevig van de nederlaag. “Het is zuur dat je opnieuw met strafschoppen eruit vliegt. Winnen en verliezen ligt erg dicht bij elkaar, zeker bij bekervoetbal. Maar beide ploegen hebben er wel een mooie avond van gemaakt.” Heerenveen kan zaterdag revanche nemen, want men gaat dan opnieuw op bezoek bij AZ.

Bezig met laden …