voetbalzone

Advocaat: 'Of de club maatregelen zal nemen tegen Pieters weet ik niet'

Bart Kruyt18 jan 2013, 21:35
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2013, 21:35
Advertentie

Dick Advocaat heeft nog niet besloten of Erik Pieters intern gestraft zal worden voor zijn onbesuisde actie van vrijdagavond. De verdediger kreeg in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een directe rode kaart en sloeg uit frustratie een raam kapot. Daarbij liep hij echter een flinke wond aan zijn onderarm op, waardoor hij naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

/

Advocaat kon na afloop nog niet zeggen of hij Pieters zal gaan bestraffen. "Of er intern maatregelen worden genomen? We moeten eerst maar eens met hem gaan praten morgen", zei de coach tegen Eredivisie Live. "Hij zal sowieso geschorst worden vanwege zijn rode kaart, maar of de club maatregelen zal nemen weet ik niet. We moeten het eerst morgen maar eens gaan bespreken."

Advocaat kon wel enigszins begrip opbrengen voor de woede van Pieters: "Ik kan begrijpen dat Pieters hier flink van baalt", zei de oefenmeester. "Hij komt na negen maanden terug van een blessure en moet dan met rood het veld verlaten. Maar de manier waarop hij met zijn teleurstelling omgaat is uiteraard niet goed te praten. Dit is niet erg professioneel."

Ook aanvoerder Mark van Bommel zei dat hij de frustratie van Pieters wel kon voorstellen: "Ik weet wat Erik er allemaal voor heeft moeten doen om weer helemaal fit te worden. Als je dan in je eerste wedstrijd voor eigen publiek uit het veld wordt gestuurd, begrijp ik dat je even gefrustreerd bent", aldus de middenvelder.

Bezig met laden …