voetbalzone

Advocaat praat nog over bondscoachschap: 'Interesse in een duobaan'

Bart Kruyt31 okt 2013, 16:48
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2013, 16:48
Advertentie

Dick Advocaat maakt het seizoen af bij AZ, maar zal vervolgens weer vertrekken. De coach heeft duidelijk gemaakt dat hij niet langer dan een jaar in Alkmaar zal blijven en wil nog graag bondscoach worden. Bij zijn aanstelling als opvolger van Gertjan Verbeek zei Advocaat al dat hij in gesprek was met een nationale voetbalbond en dat blijkt nog steeds te spelen.

/

De Kleine Generaal had in het verleden al eens een duobaan, toen hij naast coach van AZ ook bondscoach van België was. "Als we op zaterdag hadden gespeeld, stak ik zondag de grens over om ergens een wedstrijd te bekijken", zegt Advocaat in Sport/Voetbalmagazine. "Soms moet je jezelf ook wat rust gunnen. Daar kom jij nog wel achter als je 66 bent. Maar nu ben ik weer geïnteresseerd in een duobaan, omdat bij AZ in juni een ander als trainer komt."

"Door dit te doen heb ik de deur voor een groot aantal geïnteresseerden al dichtgegooid, want sommigen willen dat je meteen begint", weet Advocaat. "Dat geldt overigens niet voor het land waar ik mee in gesprek ben." De coach wil niet aangeven bij welk land hij in beeld is, maar volgens geruchten gaat het om Ierland.

Bezig met laden …