voetbalzone

Advocaat slaat terug naar Henriksen: ‘Dan moet hij dat lekker doen’

Erik van Dam07 nov 2013, 09:44
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2013, 09:44
Advertentie

Markus Henriksen sprak woensdag zijn onvrede uit over zijn huidige situatie bij AZ. De Noorse middenvelder was onder Gertjan Verbeek basisspeler, maar moet genoegen nemen met een rol als reserve nu Dick Advocaat aan de macht is. De nieuwe trainer kiest voor Celso Ortiz en dat leidde ertoe dat Henriksen zijn beklag deed. Advocaat kan er echter weinig mee.

/

De coach van AZ vindt het niet professioneel van zijn middenvelder, dat die zich publiekelijk beklaagt over zijn veranderde rol binnen het team. Henriksen gaf in Voetbal International aan dat als de situatie tot Kerstmis zo blijft, hij moet gaan nadenken over zijn toekomst; of hij dan nog bij AZ zal blijven of toch moet weggaan. “Dan moet hij dat lekker doen”, reageert Advocaat bij NUsport.

“Wat een flauwekul, zeg. Als ze dat na twee wedstrijden al gaan zeggen. Het is ook nog respectloos naar medespelers toe”, vindt de trainer. Henriksen trok vorig jaar zomer van Rosenborg naar AZ en tekende toen voor vijf seizoenen. Hij speelde veel in zijn debuutjaar en begon ook dit seizoen steeds in de basis, tot de trainerswissel. Tegen SC Cambuur mocht hij een minuutje meedoen in het slot, tegen PEC Zwolle speelde hij twintig minuten mee en pas in de bekerontmoeting met Achilles ’29 kreeg hij weer een basisplaats.

Bezig met laden …