voetbalzone

Advocaat spreekt spelers aan: 'Niet normaal wat er allemaal gebeurd is'

Bart Kruyt15 mrt 2013, 12:05
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2013, 12:05
Advertentie

De spelers van PSV komen in de tweede seizoenshelft wel erg vaak negatief in het nieuws. Erik Pieters sloeg een ruit kapot na een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, Jeremain Lens wachtte na het uitduel bij Feyenoord Joris Mathijsen op en Mark van Bommel schold Joey van den Berg uit in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen, terwijl Ola Toivonen een natrappende beweging maakte. Dick Advocaat is het zat en heeft dinsdag met zijn spelers gesproken.

/

De coach heeft zijn selectie aangesproken op het gedrag. "Ik vind het niet normaal wat er allemaal gebeurd is", noteerde NUsport vrijdag uit de mond van Advocaat. "Dat is dinsdag toen ik met de groep sprak wel even aangehaald. Zulke dingen mogen niet gebeuren. Ik denk dat die spelers wel begrijpen dat ze dat niet moeten doen, en dat het ook niet meer gebeurt."

Het is nog niet duidelijk of Advocaat volgend seizoen nog voor de groep staat bij PSV: intern is er een beslissing genomen, maar deze wordt vooralsnog geheim gehouden. In het Algemeen Dagblad zegt Van Bommel dat de spelers dat niet heel erg vinden: "We willen allemaal op de eerste plaats kampioen worden, het beïnvloedt ons daar verder niet in. Maar als je al gevraagd wordt na te denken over de toekomst, is het van belang te weten wie er straks trainer is, dat wel natuurlijk. En dus leidt het af, als je niet uitkijkt. We zien het wel, we laten het van ons afglijden."

Bezig met laden …