voetbalzone

Advocaat toont begrip: 'Waarom niet, als die jongen een mooie club vindt'

Daniel Cabot Kerkdijk12 jan 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2013, 09:20
Advertentie

PSV heeft met Boy Waterman, Przemyslaw Tyton en de verhuurde Jeroen Zoet drie potentiële eerste keepers op de loonlijst staan. Dick Advocaat heeft er begrip voor als Tyton deze maand nog wil vertrekken. De Pools international verloor dit seizoen zijn basisplaats aan Waterman.

/

"Waarom niet, als die jongen een mooie club vindt", benadrukt Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ik weet niet of hij dat wil. Voor ons aanvallende spel is Boy geschikter. Dat heb ik Tyton in een gesprek ook uitgelegd." Technisch manager Marcel Brands beweerde afgelopen week dat het nog niet duidelijk is welke doelman PSV wil houden. Waterman of Tyton moet komend seizoen de strijd aangaan met de terugkerende Zoet.

"Ik heb Tyton nog niet afgeschreven", benadrukte de technisch manager. "Het is inderdaad nog de vraag wie volgend seizoen de strijd met Zoet moet aangaan. Dat is één van de twee. Maar dat moeten we in de technische staf nog bespreken. Bovendien kan er de komende maanden nog veel gebeuren." Waar Waterman na dit seizoen transfervrij is, heeft Tyton nog een contract tot medio 2016.

Bezig met laden …