voetbalzone

Advocaat van Memphis sluit genoemde bestemming uit: ‘Geen sprake van’

Tom Rofekamp16 jan 2023, 17:03
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2023, 17:03
Advertentie

Memphis Depay vertrekt in ieder geval niet naar Internazionale, ondanks geruchten die Gerard Romero de wereld in hielp. Sebastien Ledure, de advocaat van Memphis, drukt de speculaties tegenover Fabrizio Romano de kop in. "Er zijn geen onderhandelingen met Inter. Er speelt niets rond Inter", zo wordt Ledure op Twitter geciteerd door de transfermarktexpert.

Journalist en Barça-watcher Gerard Romero claimde maandag op zijn Twitch-kanaal dat Barcelona dicht bij een ruildeal met Internazionale is, waar de Nederlander onderdeel van uit zou moeten maken. Joaquín Correa zou dan de omgekeerde weg bewandelen. Volgens Romero heeft Barcelona alleen nog het jawoord van Memphis nodig. "Ik kan alle geruchten hierover ontkennen", zegt Ledure in een reactie. Memphis wil deze maand in ieder geval weg bij Barcelona. Atlético Madrid is de belangrijkste optie voor de spits.

Het lijkt bijna onontkoombaar dat de Moordrechter deze winter uit Catalonië vertrekt. Het contract van Memphis loopt nog een halfjaar door en dus is dit het enige moment dat Barcelona nog wat aan hem kan verdienen. Atlético leek lang zijn bestemming en volgens Fabrizio Romano zijn de onderhandelingen met de Madrilenen ook nog altijd gaande. Barça zou echter niet staan te springen om een directe concurrent te versterken en andere opties onderzoeken, claimde Romero.

Hoewel Xavi volhoudt de Oranje-international graag in het Spotify Camp Nou te willen houden, wijst alles erop dat Memphis naar de uitgang wordt geduwd. In de vier wedstrijden die Barcelona dit kalenderjaar speelde mocht hij alleen komen opdraven tegen derdeklasser Intercity, in Copa del Rey-verband. Memphis bleef zondag de hele wedstrijd op de bank in de gewonnen finale van de Supercopa. Hij staat vooralsnog op vier wedstrijden (in totaal 206 speelminuten) dit seizoen, waarin hij eenmaal wist te scoren.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …