voetbalzone

Advocaat verovert ook Super Cup met Zenit

29 aug 2008, 22:39
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2008, 22:39
Advertentie
Dick Advocaat heeft zijn erelijst als trainer vergroot met de winst van de Europese Super Cup. De trainer van Zenit Sint-Petersburg zag zijn formatie winnen van Champions League-winnaar Manchester United en pakte hiermee de eerste prijs van het seizoen.

In Monaco begon de winnaar van de UEFA Cup frisser en leek de ploeg van Advocaat de mogelijke trofee meer op prijs te stellen dan Manchester United. Zenit Sint-Petersburg speelde knap en domineerde het duel, waar de Engelse opponent teleur stelde Het resulteerde in een doelpunt vlak voor het rustsignaal.

Pavel Progrebnyak was uiteindelijk verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Rus wist een corner van Igor Denisov van een paar meter afstand knap langs Man United-doelman Edwin van der Sar te koppen. Ook Paul Scholes kon de bal niet meer van de achterlijn keren, waardoor de Mancunians vlak voor rust een mentale klap te verduren kregen.

Na een klein uur spelen wist Zenit de voorsprong zelfs te verdubbelen. Danny, die eerder deze maand voor een bedrag van dertig miljoen euro werd overgenomen van Dinamo Moskou, maakte zijn naam waar door de trekker over te halen. De spelmaker profiteerde van een dekkingsfout in de defensie van Manchester United, dook de ruimte in en wist de aanval schitterend af te ronden.

Pas in de laatste fase van het duel leek Manchester United te realiseren dat er wat te winnen viel in deze wedstrijd. Een kwartier voor tijd bracht Nemanja Vidic zijn ploeg nog terug in de wedstrijd, maar een winstpartij zat er niet meer in.

Paul Scholes dacht zichzelf nog tot held van de wedstrijd te kronen toen hij met een ware smash de bal in de kruising sloeg. Scheidsrechter Claus Bo Larsen kon de actie van de middenvelder echter niet waarderen en gaf hem zijn tweede gele kaart.
Bezig met laden …