voetbalzone

Advocaat verwerpt strijd tussen Nederlandse trainers in Saloniki

Erik van Dam11 dec 2013, 20:09
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2013, 20:09
Advertentie
/

AZ is al zeker van de knock-outfase van de Europa League, maar strijdt donderdag nog om de koppositie in Groep L. Het heeft na vijf wedstrijden elf punten gepakt en een doelsaldo van +4, precies zoals groepsgenoot PAOK. De Grieken staan op basis van meer doelpunten vóór bovenaan, maar moeten donderdag hun best doen de leidende positie te verdedigen. Bovendien spelen er financiële overwegingen mee.

Wie koploper wordt in de groep, krijgt meer geld van de UEFA dan de nummer twee. Dick Advocaat zegt dat hij met AZ voor een zege gaat in Saloniki, ook al heeft hij een jonge spelersgroep meegenomen. “Maar voor de duidelijkheid: dit is in overleg met de directie besloten”, voegt de hoofdcoach eraan toe op de officiële website van de Alkmaarders.

Hij ontmoet in Griekenland een bekende: landgenoot Huub Stevens. De wedstrijd van donderdag mag echter niet worden gezien als een tweekamp tussen de twee Nederlanders, benadrukt Advocaat. Hij complimenteert Stevens om diens ervaring in de voetballerij en om de speelstijl die Stevens’ teams hanteren. “Hij zit altijd heel fanatiek op het elftal. Zo heeft Stevens onder meer in Duitsland goede resultaten neergezet. Maar nee, het is donderdag geen strijd tussen Stevens en Advocaat. Het is een strijd tussen PAOK en AZ.”

Bezig met laden …