voetbalzone

Advocaat verwijt spelers niets, Poolse bondscoach dient ontslag in

Bart Kruyt16 jun 2012, 23:38
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2012, 23:38
Advertentie

Dick Advocaat kan zich volledig gaan richten op PSV. De oefenmeester zag zijn periode als bondscoach van Rusland zaterdagavond teleurstellend eindigen, met eliminatie in de groepsfase. Griekenland was met 1-0 te sterk voor de Russen en bekert samen met Tsjechië verder. "Ik kan de spelers niet verwijten dat we niet goed gespeeld hebben", zei Advocaat.

/

De Hagenaar was van mening dat zijn ploeg het niet verdiende om uitgeschakeld te worden. "We waren niet te ontspannen. De deceptie was groot na het gelijkspel tegen Polen, want we waren in dat duel beter. Ik heb geprobeerd de scherpte een beetje terug te krijgen", zei Advocaat tegen de NOS. "Tegen de Grieken moesten we de wedstrijd naar onze hand zetten en dat lukte."

"We brachten hen terug in het duel door vlak voor rust een tegentreffer te incasseren. De klap van de tegentreffer kwamen we niet meer te boven", vervolgde Advocaat. "Na rust waren we niet bij machte de defensie te breken. Ik kan de spelers niet verwijten dat we niet goed gespeeld hebben. We hebben de Grieken van de mat gespeeld en ze konden niets. De Grieken zijn meesters in het traineren van een wedstrijd en dat hebben ze ook nu goed gedaan.''

Smuda
Naast Rusland werd ook gastland Polen uitgeschakeld en ook dit land moet nu op zoek naar een nieuwe bondscoach. Franciszek Smuda heeft zaterdagavond kort na de beslissende nederlaag bij het EK tegen Tsjechië in Wroclaw (0-1) zijn functie neergelegd. Polen eindigde het EK zonder een overwinning en heeft nog altijd geen enkele wedstrijd gewonnen op een Europese eindronde.

Bezig met laden …