voetbalzone

Advocaat waarschuwt: 'Hij moet wel meer brengen dan hij nu laat zien'

Daniel Cabot Kerkdijk14 dec 2012, 15:05
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2012, 15:05
Advertentie

Na een week zonder midweekse verplichtingen staat voor PSV zaterdag een uitduel met NEC op het programma. Het team van Dick Advocaat won zondag de topper tegen FC Twente en heroverde daarmee de koppositie. "Tegen FC Twente was een goede wedstrijd. Maar het heeft weinig zin om van FC Twente te winnen als we geen resultaten neerzetten tegen NEC en NAC Breda", oordeelt Advocaat.

/

"Als we afsluiten met twee goede overwinningen dan hebben we het goed gedaan", vertelt Advocaat op de clubsite van PSV. "PSV is voor NEC een ideale tegenstander om te laten zien dat het wel lukt, dat is wat wij kunnen verwachten. We echter moeten niet te veel op de tegenstander letten, we moeten het zelf doen. We de laatste drie (inclusief de beker, red.) wedstrijden goed afwerken."

Dries Mertens en Jetro Willems komen door blessureleed dit kalenderjaar niet meer binnen de lijnen. Daarnaast is Marcelo door een schorsing niet beschikbaar en heeft Erik Pieters een lichte terugval gekregen. Daardoor neemt Wilfred Bouma opnieuw de linksbackpositie in en zal Mathias Jørgensen de plaats van Marcelo innemen. "Zanka krijgt morgen zijn kans", bevestigde Advocaat tot slot. "Hij moet wel meer brengen dan hij nu laat zien. Hij heeft een aantal wedstrijden gespeeld en we zien hem elke dag trainen. Het moet beter, het wordt tijd dat we de ware Zanka te zien krijgen.” Advocaat heeft verder Menno Koch bij de wedstrijdselectie gehaald.

Bezig met laden …