voetbalzone

Advocaat waarschuwt Rusland voor McGeady: 'Hij is erg gevaarlijk'

Peter Nusselder08 okt 2010, 09:30
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 09:30
Advertentie

Het Russisch elftal van bondscoach Dick Advocaat speelt vrijdagavond een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. De Nederlandse oefenmeester waarschuwt zijn spelers vooral voor aanvaller Aiden McGeady, die inmiddels voor Spartak Moskou uitkomt in de Russische competitie.

/

“Ik ken hem van Celtic en toen was hij al een groot talent”, vertelt Advocaat aan Sky Sports. “Hij is een gevaarlijke speler. Als we hem de ruimte geven om te spelen, dan kan hij onze verdedigers pijn doen, maar dat zijn we niet van plan. Ik weet dat ze bij Spartak erg blij zijn met hem. Zijn soort speler, die kan passen, die kan scoren, die een crossbal kan geven, zo zijn er niet veel van dat kaliber”, weet de Nederlander.

Dat de 24-jarige spits in 34 interlands nog niet scoorde, doet ook volgens Ierland-aanvoerder Robbie Keane niets af aan zijn kwaliteiten. “Hij heeft scorend vermogen, hij kan een man passeren en heeft snelheid. Ik weet dat Aiden heel erg graag wil scoren voor Ierland en ik weet zeker dat hij dat voor het eerst hoopt te doen tegen het land waar hij op dit moment voetbalt”, vertelt Keane op de website van de FIFA.

Bezig met laden …