voetbalzone

Advocaat wordt bondscoach: tweejarig contract bij Servië

Bart Kruyt22 jul 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2014, 07:00
Advertentie

Dick Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van Servië. Afgelopen donderdag meldde de krant Zurnal al dat de Hagenaar snel zou worden aangesteld en inmiddels heeft Advocaat bevestigd dat er een akkoord bereikt is. De gemaakte afspraken staan op papier, maar de juridische afhandeling van het contract moet nog afgerond worden. Dat zal deze week gaan gebeuren.

voetbalzone

De 66-jarige Advocaat tekent voor twee jaar en moet Servië naar het EK van 2016 in Frankrijk leiden. "Ik wilde niet meer als clubtrainer werken", vertelt de coach aan Voetbal International. "De Servische bond heeft zelf het initiatief genomen om met mij in gesprek te gaan. Ze hebben een prima ploeg, waarmee we ons helemaal kunnen gaan richten op het EK van 2016. In principe loopt mijn contract tot aan het einde van dat toernooi, maar de praktijk is natuurlijk dat je ermee stopt wanneer we ons niet zouden weten te kwalificeren."

Advocaat is de opvolger van Sinisa Mihajlovic, al neemt hij officieel het stokje over van Ljubinko Drulovic, die als interim-trainer voor de groep stond. Advocaat was eerder al bondscoach van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland en komt met Servië in een EK-kwalificatiegroep met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië.

Bezig met laden …