voetbalzone

Advocaten van Spaanse regering willen heronderzoek naar Hércules

Matthijs van Laar06 aug 2010, 13:08
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2010, 13:08
Advertentie

Advocaten van de Spaanse regering willen een besluit van een rechter in Alicante over de voetbalclub Hércules intrekken. De club, die aan het eind van het vorige seizoen promoveerde naar de Primera División, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het beïnvloeden van wedstrijden. Naar verluidt zijn er tapes opgedoken waarin dit duidelijk wordt gemaakt, maar de rechter heeft deze tapes als niet-geldig bewijs gezien.

Inmiddels zijn advocaten van de regering in beroep gegaan tegen dit besluit. Zij willen dat er alsnog onderzoek wordt gedaan naar de situatie. “We willen dat we de situatie alsnog tot op de bodem kunnen gaan onderzoeken”, zo liet een woordvoerder van de Raad van Sport van de overheid weten. Mocht dit doorgang vinden en Hércules, aan de hand van de dan door de overheid legaal gebruikte tapes alsnog schuldig worden gevonden, ligt een verwijdering uit de Primera División voor de hand.

Nadat Hércules de afgelopen tien jaar in de Segunda División doorbracht, wist het vorig seizoen achter kampioen Real Sociedad alsnog de twee plek veilig te behalen en zodoende promotie naar de hoogste afdeling van Spanje te verkrijgen. Overigens hebben de Spaanse media in hun berichtgeving weinig verdachts gezien. Zij vonden zelfs in één van de bewuste duels de doelman van tegenstander Córdoba opvallend goed keepen.

Bezig met laden …