voetbalzone

Aegerter ziet donkerrood na black-out en harde trap naar tegenstander

Erik van Dam11 mei 2011, 19:26
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2011, 19:26
Advertentie

Silvan Aegerter wacht mogelijk een flinke schorsing. De 31-jarige middenvelder ging in zijn meest recente wedstrijd voor FC Zürich volledig zijn boekje te buiten en trapte tegenstander Brice Owona, spits bij St. Gallen, hard tegen het lichaam terwijl de bal niet eens in de buurt was. De teamgenoot van Sandro Calabro ging naar de grond, maar scheidsrechter Nikolaj Hänni nam de overtreding in eerste instantie niet waar.

Op aanraden van zijn assistent gaf Hänni daarna Aegerter alsnog de rode kaart. Dat betekent dat de middenvelder woensdagavond niet van de partij is tegen FC Basel, een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om de Zwitserse landstitel. Zowel Zürich als Basel heeft namelijk 65 punten verzameld, met nog vier speelronden voor de boeg.

Overigens eindigde het treffen tussen St. Gallen en FC Zürich in een remise (2-2). De thuisclub leidde voor de rode kaart met 1-0, door een goal van het latere slachtoffer Owona. In de laatste tien minuten kwam Zürich terug tot 1-1, waarna beide teams nog een keer tot scoren kwamen.

Bekijk hier de beelden:

Bezig met laden …