voetbalzone

AEK Athene degradeert voor eerst in bestaan uit Griekse Super League

Bart Kruyt21 apr 2013, 21:32
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2013, 21:32
Advertentie

AEK Athene is voor het eerst in zijn 89-jarige bestaan gedegradeerd uit de Griekse Super League. De Eenheid, die elf keer kampioen werd van Griekenland, verloor zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-0 bij stadsgenoot Atromitos en eindigde daardoor op de voorlaatste plaats. De fans van AEK zullen zich dezer dagen nog wel even achter de oren krabben.

Zij bestormden vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen Panthrakikos bij een 0-1 achterstand het veld en de trainers en spelers vluchtten naar de kleedkamers. De scheidsrechter besloot die wedstrijd te staken en AEK kreeg een disciplinaire 0-3 nederlaag toegekend en er werd drie punten in mindering gebracht. Hierdoor zakte AEK naar de voorlaatste plaats en daar kwam het zondag dus niet vandaan. OFI Kreta heeft twee punten meer en ontspringt de dans.

AEK had zondag moeten winnen, maar ging door een treffer van Konstantinos Giannoulis in de 93e minuut onderuit. Verscheidene spelers van AEK, waarvoor Amsterdammer Michel Kreek tussen 2002 en 2004 nog enkele wedstrijden speelde, barstten na het laatste fluitsignaal in tranen uit. Naast de ploeg van Traianos Dellas degradeerde ook AO Kerkyra uit de hoogste Griekse klasse. Olympiacos kroonde zich begin maart al voor de veertigste keer tot landskampioen.

Bekijk hier de veldbestorming van de AEK-fans tegen Panthrakikos:

Bezig met laden …