voetbalzone

AEK bedankt Donis voor bewezen diensten

17 nov 2008, 07:05
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2008, 07:05
Advertentie
AEK Athene heeft hoofdtrainer Giorgios Donis na tien competitiewedstrijden in het lopende seizoen al op staande voet ontslagen. Na het teleurstellende en doelpuntloze gelijkspel tegen laagvlieger Panserraikos besloot de clubleiding van de huidige nummer vijf van de Griekse Superleague de wegen te laten scheiden.

Donis (38) tekende afgelopen zomer een contract bij de hoofdstedelingen, nadat hij met het bescheiden Larissa indruk had gemaakt. Onder zijn leiding werd ten koste van Panathinaikos beslag gelegd op de Griekse beker en was het vervolgens in de groepsfase van de vorige editie van de UEFA Cup een lastig te bespelen opponent.

In Athene slaagde Donis er echter niet om de ploeg naar zijn hand te zetten. Omonia Nicosia schakelde AEK al in de eerste ronde van de UEFA Cup uit, terwijl in eigen land de resultaten ook tegenvielen. Dat had onder meer ook te maken met het vertrek van bepalende spelers als Nikos Lyberopoulos (naar Eintracht Frankfurt), Traianos Dellas (naar Anorthosis Famagusta) en Sokratis Papastathopoulos (naar Genoa).

De achterstand op koploper en regerend landskampioen Olympiakos Piraeus bedraagt inmiddels al acht punten. Enkele weken geleden kampte Donis door het vertrek van preses Demis Nikolaidis, de bestuurder die hem naar Athene had gehaald, al met een forse tegenslag. Het is nog onduidelijk welke trainer AEK op de bank zal zetten.
Bezig met laden …