voetbalzone

AEK en Ajax liggen ver uiteen over Oleguer

28 aug 2009, 08:12
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2009, 08:12
Advertentie
AEK Athene onderneemt een poging om Oleguer op huurbasis over te nemen van Ajax. "We zijn met AEK in gesprek", bevestigt algemeen directeur Rik van den Boog vrijdag in De Telegraaf. "We hopen dat het rond komt, maar vooralsnog heb ik daar een hard hoofd in." De Griekse topclub zou vooralsnog slechts vijf ton van het salaris van de Spanjaard, naar verluidt twee miljoen euro, willen overnemen.

Ook Real Mallorca zou interesse hebben. "Oleguer heeft in algemene zin aangegeven liever nog niet terug te gaan naar Spanje", zegt Van den Boog. De 29-jarige Oleguer kwam op verzoek van de inmiddels opgestapte coach Marco van Basten over van Barcelona. Hij mag, ondanks een doorlopend contract tot de zomer van 2011, de Amsterdamse club verlaten, omdat hoofdtrainer Martin Jol het niet in hem ziet zitten.

Van den Boog ondervindt dagelijks de gevolgen van de recessie. "Clubs willen spelers van Ajax overnemen. Ze bieden huursommen van vijftigduizend euro voor talenten. Als die bedragen niet omhoog gaan, is het voor ons interessanter die jongens bij Haarlem onder te brengen. Dan hebben we er veel meer grip op, kunnen die spelers voor hun ontwikkeling twee dagen bij Ajax en drie dagen bij Haarlem meetrainen."

Toch verwacht de hoogste baas van Ajax nog wel een aantal (tijdelijke) transfers. "In het weekeinde gaat er denk ik wel wat gebeuren." Een verhuur van Darko Bodul ligt voor de hand. "Wij zijn met Sparta in onderhandeling en die club komt bij ons terug", zegt Van den Boog. De Rotterdammers hebben inmiddels concurrentie, omdat ook Club Brugge van Adrie Koster interesse heeft getoond voor de aanvaller.
Bezig met laden …