voetbalzone

Aerts: 'De doelstelling is duidelijk: Aufsteigen, promoveren'

Bart Kruyt13 jul 2010, 09:58
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2010, 09:58
Advertentie

Maikel Aerts begint al te wennen aan het leven in Berlijn. De voormalig doelman van Willem II maakte deze zomer de overstap naar Hertha BSC, dat na een dramatisch seizoen degradeerde, maar nog altijd een topclub in Duitsland is. “De doelstelling is duidelijk: Aufsteigen, promoveren”, zegt Aerts.

/

De 34-jarige doelman begint na één seizoen op huurbasis voor Germinal Beerschot te hebben gespeeld aan zijn tweede buitenlandse avontuur en gaat uit van een basisplaats bij Hertha. “Ik draag nummer één en ben de nummer één. Daar waren ze bij de contractonderhandelingen heel duidelijk over. Dat geeft vertrouwen”, zegt Aerts op de website van SEG.

“Het bevalt me prima hier bij Hertha”, vervolgt de keeper. “Je merkt aan alles dat het een grote club is. Het trainingscomplex is super en alles wordt voor je geregeld.” Alleen aan de trainingsmethodes moet hij nog even wennen: “Ze trainen hier heel veel op duurlopen. Dat ben ik als Nederlandse keeper niet gewend. Ik heb de afgelopen jaren vooral krachttraining en kort, explosief trainingswerk gedaan.”

“Als gevolg van dat duurwerk was mijn achillespees heel dik geworden. Ik heb toen gezegd: ‘Het is leuk en aardig dat lopen, maar ik ben keeper. Dat lopen hoeft van mij niet allemaal.’ Zondag heb ik het eerste oefenduel gemist, maar vandaag heb ik gewoon weer getraind. Dat ging goed”, aldus de sluitpost.

Bezig met laden …