voetbalzone

Aerts staat zeventien dagen na scheuren kruisband alweer onder lat

Peter Nusselder01 nov 2010, 12:05
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 12:05
Advertentie

Alsof er niets aan de hand was verdedigde voormalig Willem II-keeper Maikel Aerts zaterdag het doel van Hertha BSC in het competitieduel met Ingolstadt (3-1 winst). De Nederlandse goalie had echter nog maar zeventien dagen eerder de voorste kruisband van zijn knie gescheurd.

/

Duitse media hebben het dan ook over een Blitz-Comeback en de medespelers van Aerts zijn al net zo verbaasd. “Met zo'n snelle rentree had niemand rekening gehouden”, vertelt Peter Niemeyer, terwijl clubarts Ulrich Schleicher eveneens verrast was. “Maikel heeft tijdens zijn revalidatie onvoorstelbaar intensief gewerkt. Hij had gewoon het heilige vuur en wilde hoe dan ook terugkeren.”

De comeback van de sluitpost verliep met een overwinning en zonder fysieke problemen geslaagd, al had hij zaterdagavond wel wat pijn toen de adreline uit zijn lichaam verdwenen was. “Toen kreeg ik wel een reactie in mijn knie”, zegt Aerts. “Maar dat is normaal en verder niet erg. Angst voor een terugslag heb ik niet gehad. Risico? Het hele leven is een risico”, aldus de Nederlandse keeper.

Bezig met laden …