voetbalzone

Aerts volgt voorbeeld Van Gaal en gaat in nonnenklooster Duits leren

Bart Kruyt04 jun 2010, 16:45
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2010, 16:45
Advertentie

In de herfst van zijn loopbaan plakt Maikel Aerts er nog een buitenlands avontuur aan vast. De 33-jarige doelman tekende donderdag een contract bij Hertha BSC, waarmee hij weer hoopt te promoveren naar de Bundesliga. “Het is echt immens. De club overstijgt de Nederlandse topclubs”, is Aerts enthousiast.

/

De goalie bereikte met Willem II geen akkoord over een nieuw contract en vertrok transfervrij naar Berlijn. “Afgelopen vrijdag ben ik voor de eerste keer richting Berlijn afgereisd", zei Aerts in Voetbal International. "Toen ik aan kwam rijden en het Olympia Stadion zag liggen, kreeg ik al een kick. Het lijkt van de buitenkant een beetje op het Colosseum uit het oude Rome. Als je op het veld staat krijg je meteen zin in voetballen."

“Na mijn eerste bezoek heb ik meteen mijn vrouw gebeld en we zagen het meteen zitten. De club is nu een huis voor ons aan het zoeken. We hebben nog even de tijd, aangezien we op 5 juli weer beginnen", vervolgde Aerts. “Ik was nog nooit eerder in Berlijn, kende eigenlijk alleen de bekende muur en dacht dat het een beetje een grijze stad was, maar het tegendeel bleek waar. Het is één van 's werelds groenste steden, een beetje een kruising tussen Amsterdam en Barcelona.”

Om zich de taal machtig te maken volgt de Brabander het voorbeeld van Louis van Gaal. "Van 28 juni tot en met 2 juli ga ik een week lang intern in een nonnenklooster in Vught om Duits te leren", zegt hij. "Volgens mij heeft Louis van Gaal dat eveneens gedaan daar. Ik wil me dadelijk in het Duits verstaanbaar kunnen maken. Nu wordt het meestal na één of twee woorden al lastig en ga ik automatisch in het Engels denken."

Bezig met laden …