voetbalzone

Aerts wijst belangstelling van Cruijffs AEK Larnaca af

Bart Kruyt31 mei 2010, 23:39
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2010, 23:39
Advertentie

Maikel Aerts is niet van plan om Domenique van Dijk en mogelijk André Ooijer te volgen naar Cyprus. De doelman van Willem II, die vertrekt uit Tilburg, heeft een aanbieding van AEK Larnaca naast zich neergelegd. De sluitpost kon zich niet vinden in het financiële aanbod, zo meldt Voetbal International.

/

Bij AEK is Jordi Cruijff sinds kort technisch directeur en Tom Caanen is daar hoofdtrainer. De coach hoopte op de komst van Aerts, maar de routinier gaat in de herfst van zijn loopbaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. De komst van Ooijer is niet uitgesloten. De 35-jarige international reageerde enthousiast bij de eerste toenadering van Larnaca.

“Jordi heeft het eerste contact met Ooijer gelegd”, zei Caanen. “Zij hebben in de jeugd van Ajax nog samengespeeld. Deze week zullen we nogmaals contact met hem zoeken, wellicht rolt er op basis daarvan een voorstel uit. Ooijers eerste reactie was positief. AEK Larnaca is van een andere orde dan PSV of Blackburn Rovers, dat weet hij zelf ook. Maar het niveau van de Cypriotische voetbal is de laatste jaren enorm gegroeid.”

Caanen verwacht de komst van Van Dijk snel te kunnen afronden. “Vanwege zijn wedstrijdmentaliteit kunnen we hem heel goed gebruiken”, vertelt de trainer. “Ik ken Van Dijk van onze gezamenlijke periode bij Roda JC. In mijn elftal kan hij naast Iván Campo vóór de verdediging opereren.”

Bezig met laden …