voetbalzone

Afellay ging door diep dal: ‘Ik dacht zelfs aan stoppen'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jan 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2014, 00:00
Advertentie

Ibrahim Afellay maakte zondagavond zijn officiële rentree op de voetbalvelden. De aanvaller mocht in de slotfase van het competitieduel tussen Barcelona en Málaga (3-0) zijn opwachting maken, als vervanger van Alexis Sánchez. De laatste officiële wedstrijd van Afellay dateerde van 14 november 2012, de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland. Voor de laatste wedstrijd in het tenue van Barcelona moeten we zelfs terug naar 12 mei 2012, het uitduel met Real Betis.

voetbalzone

Afellay kampte meer dan een jaar met divers blessureleed en dat was afzien voor de ex-speler van PSV, zo erkende hij zondagavond. “Ik ben erg blij met mijn eerste minuten”, vertelde Afellay aan diverse Spaanse media. “En het applaus van de fans was ook erg mooi, fantastisch. Ik heb zeer moeilijke momenten gekend. Ik dacht er zelfs aan om te stoppen met voetbal. Ik wil mijn ploeggenoten bedanken, de medische staf, de technische staf en iedereen die bij mijn herstel betrokken was.”

Het is nog onduidelijk of Afellay het seizoen bij Barcelona afmaakt. Coach Gerardo Martino erkende enkele dagen geleden dat de kans op een vertrek tijdens de transfermarkt altijd aanwezig is. Wel gaf de Argentijn aan dat hij onder de indruk was van de kwaliteiten van de Nederlander. Het is echter maar de vraag of Afellay in de cruciale maanden van het seizoen uitzicht op speeltijd zal hebben. De concurrentie binnen de A-selectie van de gedeeld lijstaanvoerder is moordend.

Afellay benadrukt dat hij nog niet op zijn topniveau zit. "Ik train nog niet zo lang voluit mee met de groep, ik heb meer trainingen nodig. Het gaat elke dag beter, we zullen zien hoe het gaat. In dit proces is de trainer heel belangrijk, hij is veel met mij bezig." Technisch directeur Andoni Zubizarreta was blij met de rentree van Afellay. "Het was mooi om hem weer te zien spelen. Zoals Martino al heeft gezegd is Afellay een speler op wie we rekenen, hij is in staat de concurrentie aan te gaan."

Bekijk hier de rentree van Ibrahim Afellay bij Barcelona

Bezig met laden …