voetbalzone

‘Afellay is iemand die ik ook wil zijn, hij heeft me altijd gepusht’

Erik van Dam25 jul 2012, 19:25
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2012, 19:25
Advertentie
/

Zakaria Labyad haalde de afgelopen weken vooral het nieuws door zijn veelbesproken transfer naar Sporting Portugal. Na moddergooien over en weer bereikten PSV en de Portugese club zondag ‘over grote lijnen’ een akkoord. Momenteel denkt de geboren Utrechter daar niet aan, want met Marokko verblijft hij in Londen voor de Olympische Spelen.

Donderdag begint voor de ploeg van Pim Verbeek het toernooi met de groepswedstrijd tegen Honduras. De hoop is gevestigd op onder anderen Labyad, die in de Marokkaanse media al wordt vergeleken met de legendarische Aziz Bouderbala. De negentienjarige middenvelder kijkt tevreden terug op zijn ontwikkeling en zegt die met name te danken te hebben aan Ibrahim Afellay.

“Afellay is iemand die ik ook wil zijn”, zegt Labyad op de website van de Afrikaanse voetbalbond. “Hij heeft me veel geholpen en heeft me altijd gepusht om hard te werken en om hem na te streven. Hij heeft me nogmaals veel geholpen. Niet alleen als sportman, maar ook als mens. Hij is een geweldig persoon.” Labyad, die voor vijf jaar tekende in Portugal, hoopt ook op 11 augustus nog in Londen te zijn. Dan staat namelijk de finale van de Spelen op de rol.

Bezig met laden …