voetbalzone

‘Afellay kan zelf bepalen of zijn sportieve toekomst bij Barcelona ligt’

Daniel Cabot Kerkdijk11 feb 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2014, 07:40
Advertentie

Ibrahim Afellay maakte afgelopen maand zijn rentree bij Barcelona, na een afwezigheid van ruim een jaar op de voetbalvelden. De aanvallende middenvelder kwam tegen Málaga en Levante als invaller binnen de lijnen en koos er vervolgens voor om niet op huurbasis naar Villarreal te vertrekken. Afellay kwam de laatste duels van Barcelona echter niet meer in actie.

voetbalzone

Volgens Catalaanse media ziet de sportieve toekomst van Afellay in het Camp Nou er enigszins rooskleurig uit. Trainer Gerardo Martino is gecharmeerd van de kwaliteiten én mentaliteit van de ex-PSV’er, die op de trainingen van Barcelona alles geeft. Cesc Fàbregas gaf onlangs aan dat Afellay ook op de spelersgroep een goede indruk heeft achtergelaten. Het is daarnaast geen geheim dat de Nederlander een goede relatie onderhoudt met de smaakmakers binnen de selectie.

Barcelona heeft momenteel niet de intentie om Afellay na dit seizoen te transfereren. De lokale media schrijven dinsdag dat de mentaliteit van de Nederlander zal bepalen of hij ook komend seizoen tot de spelersgroep van de Spaanse topclub zal behoren. Dat geldt overigens ook voor Isaac Cuenca, die niet het volledige vertrouwen van Martino geniet. De aanvaller kreeg drie maanden geleden al groen licht van de technische staf en zat tot vorige week, voor het bekerduel met Real Sociedad, niet een keer bij een wedstrijdselectie.

Bezig met laden …