voetbalzone

Afellay traint na maandenlange absentie weer bij Barcelona

Bart Kruyt12 dec 2013, 13:49
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2013, 13:49
Advertentie

Ibrahim Afellay is eindelijk op de weg terug. De middenvelder van Barcelona werd in augustus geopereerd aan een chronische peesblessure in zijn rechterbovenbeen en de verwachting was destijds dat hij vier maanden de tijd nodig zou hebben om te herstellen. Die periode is bijna voorbij en donderdag heeft Afellay zich weer laten zien op het trainingsveld van zijn club.

/

Het is voor het eerst dat de dribbelaar op het veld trainde sinds zijn operatie: het is nog onduidelijk wanneer Afellay weer wedstrijden kan gaan spelen. De middenvelder kwam dertien maanden geleden voor het laatst in actie, toen hij een uur meedeed in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland. Hierna belandde Afellay in de lappenmand.

Net als de Utrechter meldde ook Dani Alves zich donderdag weer op het trainingsveld van Barcelona. De rechtsback herstelt van een hamstringblessure en hoopt snel weer te kunnen aansluiten. De spelers die woensdag in de Champions League met 6-1 wonnen van Celtic kregen donderdag rust.

Bezig met laden …