voetbalzone

Afellay voelt zich geliefd bij Barcelona en wimpelt interessant voorstel af

Daniel Cabot Kerkdijk31 jan 2014, 10:40
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2014, 10:40
Advertentie
voetbalzone

De kans is klein dat Ibrahim Afellay vandaag de gelederen van Barcelona verlaat. Diverse Spaanse media schrijven vrijdag dat de middenvelder een interessant huurvoorstel van Villarreal heeft afgewimpeld. Afellay kiest ervoor om de rest van het seizoen in het Camp Nou te blijven, ook al is de concurrentie binnen de selectie van Gerardo Martino zeer groot.

Afellay stond door divers blessureleed ruim een jaar aan de kant en maakte vorige week zijn rentree in de hoofdmacht van Barcelona; een korte invalbeurt tegen Málaga (3-0). Afgelopen week mocht hij in het bekerduel met Levante (5-1) wat langer meedoen als invaller. Villarreal meldde zich afgelopen week bij technisch directeur Andoni Zubizarreta, maar na een gesprek met de sportbestuurder en Martino heeft Afellay ervoor gekozen om in het Camp Nou blijven.

Afellay hoopt in de komende maanden regelmatig speeltijd te krijgen en in beeld te komen voor het WK in Brazilië. Martino liet eerder deze maand al weten dat hij onder de indruk is van de kwaliteiten van de ex-speler van PSV. De invalbeurten tegen Levante en Málaga lijken daar in ieder geval het eerste bewijs van. Ook op de trainingen geeft hij de middenvelder veel aandacht. Afellay voelt zich bovendien zeer geliefd in de kleedkamer van Barcelona. De selectie heeft de middenvelder gedurende zijn revalidatie altijd gesteund en na zijn rentree tegen Levante sprak hij zijn ploeggenoten toe. Het was naar verluidt een korte toespraak, maar wel een met veel gevoelens.

Bezig met laden …