voetbalzone

Affaire Drommel krijgt mogelijk staartje: ‘Voor je land uitkomen is een eer’

Tim Siekman06 sep 2018, 10:14
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2018, 10:14
Advertentie

Joël Drommel bedankte onlangs voor Jong Oranje om zich te focussen op de wedstrijden van FC Twente, maar de KNVB verbood de doelman nadien in actie te komen voor de Tukkers door te wijzen naar de FIFA-reglementen. Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, heeft de ophef rond de sluitpost meegekregen.

Drommel gaf aan dat hij tijdens een gesprek met Van de Looi erachter kwam dat hij derde keeper zou zijn bij de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland (donderdag) en Schotland (dinsdag). De keeper besloot vervolgens terug te keren naar Twente, waarna de KNVB aangaf dat hij in de interlandperiode niet inzetbaar is.

“Hij zat best in een spagaat, er werd links en rechts invloed op hem uitgeoefend”, zegt Van de Looi in een interview met De Telegraaf. “Wat er daarna allemaal is ontstaan, vind ik jammer voor hem. Als hij bedankt, kan ik hem niet dwingen te komen, maar voor je land uitkomen is een eer”, maakt de trainer van de beloften duidelijk.

Drommel zei te hopen dat zijn beslissing geen gevolgen heeft voor zijn toekomst bij Jong Oranje. Van de Looi wil nog niet op de zaken vooruitlopen: "Of dit consequenties heeft voor zijn selectie op de lange termijn? Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Eerst wacht Engeland, misschien komen we er na deze periode nog op terug."

Bezig met laden …