voetbalzone

Afgekeurd doelpunt levert spelers Equatoriaal-Guinea extra premie op

Thijs Post24 jan 2012, 20:27
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2012, 20:27
Advertentie

Equatoriaal-Guinea heeft de openingswedstrijd van de Afrika Cup met 1-0 gewonnen van Libië en dat heeft de spelers van het gastland flink wat geld opgeleverd. De zoon van de president, Teodorin Obiang Nguema, beloofde een winstpremie van 760.000 euro en die betaalde hij dinsdag uit. En dat was nog niet alles, zo vond De Telegraaf uit.

Nguema kwam in het spelershotel van de nationale ploeg zelfs met 30.000 euro extra over de brug voor de twee doelpunten. Equatoriaal-Guinea scoorde maar één keer, maar er werd ook een treffer afgekeurd. Daar had Nguema geen boodschap aan. “Dat was een onterechte beslissing”, verklaart Nguema. Woensdag speelt Equatoriaal-Guinea tegen Senegal, een van de favorieten voor de eindzege. Senegal heeft iets goed te maken, want de eerste wedstrijd ging met 1-2 verloren tegen Zambia.

“Speel op dezelfde manier als tegen Libië en maak meer doelpunten”, is het advies van Nguema aan zijn landgenoten. “Over Equatoriaal-Guinea wordt vaak negatief gesproken, maar wij kunnen ook overwinningen produceren.” De zoon van de president heeft dezelfde winstpremie in het vooruitzicht gesteld.

Bezig met laden …