Afgekeurde doelpunten breken Frankrijk op in oefenduel met Chili

Thijs Post10 aug 2011, 22:53
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2011, 22:53

Frankrijk zal geen bijzonder goed gevoel meenemen naar de komende interlands in de EK-kwalificatiereeks. De wereldkampioen van 1998, lijstaanvoerder van Groep D op weg naar het kampioenschap in Polen en Oekraïne, kon woensdag in Montpellier niet winnen in een oefenwedstrijd tegen Chili. Dankzij een doelpunt van Loïc Rémy, zijn negende treffer in de laatste negen wedstrijd die hij begon, kwamen les Bleus nog wel op voorsprong, maar na twee afgekeurde treffers en een tegendoelpunt stond er na negentig minuten 1-1 op het scorebord. Door het gelijkspel blijft Frankrijk wel voor het elfde duel op rij ongeslagen.

/

Assistkoning Marvin Martin, middenvelder van Sochaux, zorgde voor het eerste gevaar, maar het was Rémy die de score na twintig minuten spelen opende. Na goed voorbereidend werk van Samir Nasri en Karim Benzema, die de bal leep voorzette, kon de aanvaller van Olympique Marseille middels een snoekduik de 1-0 tegen de touwen koppen. Chili stichtte vooral gevaar via Jorge Valdivia, maar echt gevaarlijke momenten leverde dat niet op. Na de onderbreking werd Frankrijk gevaarlijker, maar had het weinig geluk.

Benzema zag een inzet gekeerd worden door Chili-doelman Claudio Bravo, terwijl een treffer van Rémy werd afgekeurd toen hij de rebound na een schot van Benzema uit buitenspelpositie binnenwerkte. Ook Kevin Gameiro kwam tot scoren, maar ook deze treffer (na een lange bal van Éric Abidal) werd afgekeurd. Dat kwam de ploeg van bondscoach Laurent Blanc duur te staan, want na prima werk van Barcelona-aanvaller Alexis Sánchez tekende Nicolás Córdova (Brescia) voor 1-1.