voetbalzone

'Afgelopen jaar heb ik in Italië vaak te maken gehad met racisme'

Daniel Cabot Kerkdijk08 jun 2010, 20:57
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2010, 20:57
Advertentie

Samuel Eto’o hoopt dat het WK in Zuid-Afrikaans grondgebied kan helpen om racisme in het voetbal te bestrijden. De spits van Kameroen, op het toernooi tegenstander van Nederland, heeft in Italië en Spanje veel te maken gehad met racistische bejegeningen, maar gelooft dat het eerste WK op Afrikaans grondgebied voor meer begrip en een andere houding in Europa kan zorgen.

/

Eto’o (29) is al sinds 1996 actief in het Europese voetbal, waar de huidig aanvaller van Internazionale eerder speelde bij Real Madrid, Real Mallorca en Barcelona. Hij heeft regelmatig te maken gehad met racisme. “Het is vaak moeilijk geweest”, aldus Eto’o tegenover The Guardian. “En tot het einde van mijn carrière zal het waarschijnlijk moeilijk blijven. Maar misschien kan dit WK, het eerste WK in Afrika, de houding van sommigen in Europa veranderen. Dat hoop ik echt.”

“Afgelopen jaar heb ik in Italië vaak te maken gehad met racisme. Toen ik in het verleden ooit tegen Real Zaragoza speelde, joelde het publiek, maakten ze apengeluiden en gooiden ze pinda’s het veld op. Toen ik scoorde, heb ik dus maar als een aap gedanst. Racisme bestaat nog steeds, in elk land, maar je moet er mee leren omgaan. Voor mij persoonlijk is het geweldig en ongelofelijk dat we nu een WK spelen in het land van mijn held, Nelson Mandela. Afrika is klaar voor dit toernooi.”

Bezig met laden …