voetbalzone

'Afgelopen weekend had ik 'nee' moeten zeggen, ik baal hiervan'

Matthijs van Laar21 mrt 2016, 14:49
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 14:49
Advertentie

Erik Pieters behoorde tot de selectie van het Nederlands elftal, maar de linksback moest zich afmelden bij bondscoach Danny Blind. De verdediger van Stoke City heeft te veel last van zijn kuit, maar kwam desondanks wel gewoon opdagen in Noordwijk. “Ik laat me hier nog eens onderzoeken”, zegt hij voor de camera van FOX Sports.

/

Ernstig is de kwetsuur niet, maar uit voorzorg neemt Pieters geen deel aan de oefeninterlands tegen Frankrijk (25 maart, thuis) en Engeland (29 maart, uit). “Het gaat om een beschadiging, geen scheurtje. Maar als ik nu doorga, kan het een terugkerend probleem worden. Ik moet dus goed rusten”, legt hij uit. “Ik baal ervan, want ik heb alles gespeeld bij Stoke. Afgelopen weekend had ik misschien nee moeten zeggen. Ik ben hier niet blij mee.”

De 27-jarige Pieters heeft er het volste vertrouwen in dat hij op korte termijn alsnog zijn rentree zal maken in het Nederlands elftal. De interlandteller van de ex-PSV’er staat voorlopig op achttien duels. “Ik wil mezelf graag laten zien bij dit Oranje en dan gebeurt dit. Maar ik ga zorgen dat ik er snel weer sta”, besluit hij.

Bezig met laden …