Afgrijselijke blunders bij Leverkusen kosten de club mogelijk Europees ticket

Jonathan van Haaster21 mei 2023, 22:25
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2023, 22:25

Bayer Leverkusen heeft in eigen huis een zeker lijkende overwinning verspeeld. De ploeg van trainer Xabi Alonso leidde mede dankzij een assist van Jeremie Frimpong met 2-0 tegen Borussia Mönchengladbach, dat vlak voor tijd op gelijke hoogte kwam: 2-2. Beide treffers van de bezoekers werden ingeleid door uiterst opzichtige blunders. Door de remise is het als zesde geklasseerde Leverkusen nog niet zeker van een Conference League-ticket. Nummer zeven VfL Wolfsburg heeft slechts één punt minder.

Bijzonderheden
Het begon nog zo voortvarend voor Leverkusen, dat binnen twintig minuten met 2-0 leidde. Na een kwartier zorgde Amine Adli voor de openingstreffer. De aanvaller annex middenvelder werd diep gestuurd door Piero Hincapié en schoof koeltjes door de benen van doelman Jan Olschowsky raak: 1-0. Vijf minuten later eiste Frimpong een hoofdrol op door de beslissende pass te geven op Kerem Demirbay, die al vallend raak kopte: 2-0. Er leek zodende geen vuiltje aan de lucht voor die Werkself, maar na rust kwam Gladbach terug in de wedstrijd dankzij een blunder van Lukás Hrádecký.

De Finse doelman liet een pass onhandig van zijn voet springen, waardoor Jonas Hofmann dankbaar kon profiteren: 2-1. Vlak voor tijd zorgde een volgende blunder voor de gelijkmaker. Nadiem Amiri dacht rustig terug te passen op Hrádecký, maar zag Marcus Thuram daarbij over het hoofd. De Fransman, die vlak voor de neus van Hrádecký stond, legde koeltjes klaar op Lars Stindl, die de eindstand op 2-2 bepaalde. In de slotfase pakte Hincapié nog een rode kaart wegens een spijkerharde tackle op de benen van Julian Weigl.