voetbalzone

'Afkoopsom in contract Reus ligt op slechts 25 miljoen euro'

Bart Kruyt06 aug 2014, 08:05
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2014, 08:05
Advertentie

Hoelang zullen de supporters van Borussia Dortmund nog kunnen genieten van Marco Reus? Het zal voor de club in ieder geval erg lastig worden om de dribbelaar in het Signal Iduna Park te houden. Reus wordt in verband gebracht met diverse buitenlandse topclubs en ook Bayern München zou willen toehappen. Door een clausule in het contract van Reus is er niet veel wat Borussia kan doen.

voetbalzone

De 25-jarige Reus heeft nog een verbintenis voor drie jaar en in dat papiertje staat een gelimiteerde afkoopsom, die in de zomer van 2015 in zou gaan. In de afgelopen weken werd steeds gezegd en geschreven dat dit bedrag op 35 miljoen euro zou liggen, maar BILD pakt woensdag uit met het bericht dat Reus volgend jaar tien miljoen goedkoper is en voor 25 miljoen kan vertrekken.

Het sportblad zou deze informatie hebben gekregen van Karl-Heinz Rummenigge, de algemeen directeur van Bayern. Mocht Reus inderdaad 'slechts' 25 miljoen euro moeten kosten, dan ligt het in de lijn der verwachting dat de Europese topclubs in de rij zullen staan voor de aanvaller. Reus heeft er nu twee seizoenen bij Borussia op zitten en is een kandidaat om de aanvoerdersband over te nemen van Sebastian Kehl, die heeft aangegeven dat hij niet langer de captain wil zijn.

Bezig met laden …