voetbalzone

Afrika Cup, rest van seizoen en ook WK op de tocht voor Pantsil

Daniel Cabot Kerkdijk28 dec 2009, 22:58
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2009, 22:58
Advertentie

John Pantsil moet mogelijk een half jaar vanaf de zijlijn toekijken. De verdediger van Fulham verdraaide maandagmiddag in de stadsderby met Chelsea (2-1 verlies) zijn knie. Nader onderzoek moet in de komende 24 uur meer duidelijkheid geven over de ernst van de blessure van de Ghanees.

Pantsil zou zich na de Londense stadsderby bij het nationale elftal melden, maar heeft daar voorlopig van af gezien. "Zijn knie is er zo erg aan toe dat we hem niet op het vliegtuig wilden zetten", geeft manager Roy Hodgson als toelichting. "Ik ben bang dat hij de rest van het lopende seizoen mist. Dat gevoel heb ik altijd als spelers hun knie op een dergelijke manier verdraaien."

Als Pantsil daadwerkelijk de rest van het seizoen moet toekijken, dan staat ook zijn deelname aan het WK op de tocht. "Afhankelijk van de resultaten zal worden besloten of John wel of niet naar de Afrika Cup zal gaan. We willen, mits hij fit is, hem zeker niet tegenhouden om in Angola in actie te komen."

Ghana zag de afgelopen weken al flink wat spelers om fysieke redenen afhaken. Zo is aanvoerder Stephe Appiah verre van fit, en heeft vice-aanvoerder John Mensah op dit moment last van een kwetsuur aan zijn hamstrings. Michael Essien staat al enkele weken buitenspel, en Laryea Kingston is niet van de partij. Ghana speelt in de groepsfase tegen Ivoorkust, Burkina Faso en Togo.

Bezig met laden …