voetbalzone

‘Afspraken onder Koeman hadden vorig seizoen al gemaakt moeten worden’

Yanick Vos06 okt 2016, 13:58
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2016, 13:58
Advertentie
/

Ronald Koeman heeft zijn zaakjes goed op orde bij Everton. De Nederlandse trainer heeft bij the Toffees het stokje overgenomen van de ontslagen Roberto Martinez en staat na zeven wedstrijden op een keurige vijfde plaats met veertien punten uit zeven wedstrijden. Everton-verdediger Séames Coleman is blij met de veranderingen die Koeman met zich mee heeft gebracht.

Everton eindigde vorig seizoen op een teleurstellende elfde plaats onder Martinez. Koeman werd overgenomen van Southampton en onder leiding van de Nederlandse trainer draait het weer bij de club uit Liverpool. “Die elfde plaats is niet waar wij hoorden te staan” zegt de Iers international in de Engelse media. “Onder Martinez hadden we twee teleurstellende seizoenen, maar de nieuwe manager is gekomen en werkt hard.”

Mede dankzij de regels die Koeman instelde zijn de prestaties bij Everton verbeterd. “We hebben afspraken gemaakt die vorig seizoen al gemaakt hadden moeten worden. Hij let er bijvoorbeeld scherp op dat iedereen op tijd is. Zoiets hoort gebruikelijk te zijn. Hij is altijd scherp. Iedereen weet dat wanneer hij niet presteert, hij ook niet speelt. Zo hoort het.”

Bezig met laden …