voetbalzone

Afstraffing tegen Oranje mogelijk laatste duel Koeman als bondscoach

Peter Nusselder05 jun 2010, 18:10
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 18:10
Advertentie

De 6-1 nederlaag die Erwin Koeman zaterdagmiddag leed als bondscoach van Hongarije, is mogelijk zijn laatste geweest in die hoedanigheid. De Hongaarse voetbalbond krijgt op korte termijn een nieuwe voorzitter, die wellicht zijn 'eigen' trainer meeneemt. Koeman weet dan ook nog niet of hij na de zomerstop zijn baan nog heeft.

/

Binnen twee weken denkt de Nederlandse oefenmeester meer duidelijkheid te hebben. "Op 14 juni is de grote vergadering, er is één kandidaat voor de voorzittersfunctie en die zal het dus wel worden", verwacht Koeman. "Daarna neem ik zo snel mogelijk contact met hem op", vertelde de coach na de oefeninterland tegen het Nederlands elftal aan het ANP.

De matige prestaties in de afgelopen oefenduels doen de positie van Koeman geen goed, weet hij zelf ook. "We hebben met 3-0 verloren van Duitsland en nu met 6-1 van Nederland. In zulke landen is het dan snel paniek. Dan telt een goede WK-kwalificatiereeks ook niet meer. In zo'n cultuur kunnen ze dan zomaar zeggen: ga maar. Maar ach, ik merk het wel", aldus de Nederlander.

Bezig met laden …