voetbalzone

Agent wil 6,3 miljoen zien van Twente: ‘Opgenomen in jaarrekening’

Yanick Vos16 dec 2016, 09:28
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2016, 09:28
Advertentie
/

Matias Bunge, de Argentijse zaakwaarnemer van Jesús Corono, daagt FC Twente voor het internationaal sporttribunaal CAS. Volgens de agent van de Mexicaans international komen de Tukkers afspraken uit het verleden niet na. Via het CAS wil Bunge er voor zorgen dat Twente nu alsnog 6,3 miljoen euro overmaakt.

Twente weigert het bedrag vooralsnog te betalen omdat het vreest verstrikt te raken in een witwasconstructie waar een drugskartel betrokken zou zijn. “Inmiddels is FC Twente ook verwikkeld in een procedure bij het CAS met betrekking tot een bedrag dat de zaakwaarnemer van Corona vordert”, schrijft technisch directeur Jan van Halst vrijdag op de clubsite. “FC Twente wil dit bedrag alleen betalen, als zij 100% zekerheid heeft dat er geen onregelmatigheden rondom deze transfer hebben plaatsgevonden of plaatsvinden.”

Van Halst benadrukt dat Twente over voldoende financiële middelen beschikt. “Voor de duidelijkheid: deze zaak heeft geen nieuwe financiële consequenties voor FC Twente. De verplichtingen staan opgenomen in de jaarrekening.”

Bezig met laden …