voetbalzone

Agger stopte vanwege pijnstillers: ‘Mijn lichaam is helemaal afgepeigerd’

Gijs Freriks12 jun 2016, 14:02
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2016, 14:02
Advertentie

Daniel Agger zette donderdagochtend een punt achter zijn carrière en had naar eigen zeggen langer kunnen doorspelen wanneer hij in het verleden niet zoveel pijnstillers had genomen. “Ik heb te veel medicatie genomen in mijn carrière en ben daar uiteindelijk mee gestopt”, zegt de verdediger.

/

De 31-jarige Deen zegt met de pijnstillers te zijn gestopt nadat hij in maart 2015 in de met 3-1 verloren competitiewedstrijd tegen FC Kopenhagen niet goed werd en zich na 29 minuten moest laten vervangen. “Ik moest twee, drie pillen per dagen innemen, maar mijn probleem was dat ik er voor die wedstrijd meer innam dan normaal. Ik werd er slaperig door en viel in de bus op weg naar Kopenhagen zelfs in slaap. Een ploeggenoot moest mij wakker maken”, aldus Agger in een interview met Jyllands-Posten.

“Ik nam cafeïnepillen in om de moeheid tegen te gaan, maar het hielp niet. De mensen zullen gedacht hebben: wat was hij in godsnaam aan het doen op het veld? Ik werd gewisseld en kon mij daarna niets meer van de eerste helft herinneren. Ik kreeg het zwart voor mijn ogen en alles ging trager. Timing is belangrijk in het voetbal, maar die had ik niet meer. Mijn vrouw heeft meerdere keren gezegd dat ik moest stoppen met die pijnstillers, maar ik ging door. Mijn lichaam is nu helemaal afgepeigerd”, aldus Agger.

“Ik weet het en het is slecht. Ik kan niet meer op een acceptabel niveau voetballen en daarom ben ik gestopt. Ik heb nog verschillende aanbiedingen gehad. De aanbieding van Fenerbahçe was bijvoorbeeld erg aantrekkelijk. Ik heb het geluk gehad dat ik vele mooie momenten heb mogen meemaken in mijn carrière, maar het mooiste was mijn doelpunt in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea. Ik ben erg trots dat ik 8,5 jaar bij een van de grootste clubs van de wereld heb gespeeld. Geweldig. Maar ik ben nu klaar met dit circus.”

Bezig met laden …