voetbalzone

Aghahowa na ruim twee jaar terug in Donetsk

09 jul 2009, 16:03
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2009, 16:03
Advertentie
Julius Aghahowa keert na mislukte avonturen in Engeland en Turkije terug naar Shakhtar Donetsk. De Nigeriaanse aanvaller, die jarenlang werd gezien als een veelbelovend talent, is op weg naar Oekraïne om zijn transfer af te ronden. “Dit is een mooie kans voor mij om te bereiken wat ik bij mijn vorige werkgever nooit zou kunnen bereiken.”

De inmiddels 27-jarige Afrikaan speelde in het verleden al zeven jaar voor Shakhtar, dat hem in het seizoen 2006/07 overdeed aan Wigan Athletic. In Engeland kwam Aghahowa echter nooit tot bloei en na twintig wedstrijden besloten beide partijen om uit elkaar te gaan. De dribbelaar ging verder bij Kayserispor, waar hij 29 competitieduels speelde.

In deze wedstrijden kon Aghahowa nauwelijks overtuigen en de aanvaller wilde dan ook graag vertrekken. Shakhtar bood uitkomst. “Ik heb hier al zeven geweldige jaren beleefd en hoop de afgelopen twee seizoenen snel te kunnen vergeten”, zei de aanvaller. “Dit is voor mij een nieuwe start en ik wil Shakhtar bedanken voor het vertrouwen.”
Bezig met laden …