voetbalzone

Aghahowa verlaat Wigan zonder treffer op zak

20 jun 2008, 13:15
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2008, 13:15
Advertentie
Julius Aghahowa hoopt in Turkije op een betere voortzetting van zijn carrière. De aanvaller verlaat Wigan Athletic voor een driejarig verbintenis bij Kayserispor in Turkije. De Nigeriaan wist opmerkelijk genoeg nimmer te scoren voor The Latics.

De 26-jarige Aghahowa kwam anderhalf jaar geleden over van Shakhtar Donetsk uit Oekraïne, waar hij in 89 competitiewedstrijden 32 doelpunten had gescoord. In Wigan stokte zijn doelpuntenproductie echter. In twintig ontmoetingen - voornamelijk invalbeurten - kreeg hij de bal niet in het doel van de tegenstander.

"Julius is een geweldige jongen en hij deed absoluut zijn best om zich aan te passen", vertelt manager Steve Bruce op de website. "Op de training was hij altijd bijzonder actief, maar om de een of andere reden is het nooit wat geworden. Het is het beste voor beide partijen om afscheid van elkaar te nemen."

Aghahowa speelde tot dusverre 31 interlands en scoorde daarin veertien doelpunten. Hij begon zijn carrière al op zeventienjarige leeftijd in Tunesië bij Esperance Tunis. Bij Kayserispor treft de Nigeriaan onder anderen oud-NEC'er Muslu Nalbantoglu.
Bezig met laden …