voetbalzone

Agüero blikt terug: ‘Het was wachten tot de boel zou exploderen’

Gijs Freriks24 okt 2014, 22:32
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2014, 22:32
Advertentie

Roberto Mancini werd in mei 2013 ontslagen als manager van Manchester City. De Italiaan leidde the Citizens naar de landstitel en de FA Cup, maar na het verliezen van de bekerfinale tegen Wigan Athletic en de roemloze uitschakeling in de groepsfase van de Champions League was de maat voor de directie van de club vol. Van aanvaller Sergio Agüero had Mancini best bij City mogen blijven.

voetbalzone

Dat zegt de Argentijn in zijn nieuw verschenen boek Born To Rise My Story. “Ik heb nooit problemen met hem gehad en alles was in orde met Mancini. Maar niet iedereen kon goed met hem opschieten, Carlos Tévez bijvoorbeeld. Dat heeft iedereen kunnen zien. Maar een trainerswissel verbaast mij niet meer. Bij Independiente had ik ooit acht managers in één seizoen en bij Atlético Madrid kreeg ik met drie verschillende coaches te maken”, aldus Agüero.

“Ik weet dan ook dat het tot de mogelijkheden behoort. Maar het kwam voor mij wel als een verrassing dat Mancini vlak voor het einde van het seizoen werd ontslagen, dat gebeurt namelijk niet vaak in het Engelse voetbal.” Tévez, die nu bij Juventus speelt en eerder vier seizoenen voor City uitkwam, lag met Mancini in de clinch nadat hij in het begin van het seizoen 2011/12 weigerde in te vallen tegen Bayern München. Agüero kan zich dat moment goed herinneren.

voetbalzone

“Ik stond op het veld, dus zag niet echt wat er gebeurde. Maar na het duel hing er een gespannen sfeer. Mancini was woest geworden op Tévez en had hem verteld dat hij maar terug moest gaan naar Argentinië. Dat zei hij ook tegen nog een paar buitenlanders die op de reservebank zaten. Ik dacht: misschien gaat hij mij straks ook vertellen dat ik naar Argentinië moet gaan! Ik dacht: huh, ik ook? Nou, oké, dan zie ik mijn familie tenminste weer een paar dagen. Maar na de wedstrijd zei hij niet veel meer.”

“Hij zei ook niet veel meer tegen Carlitos. Maar de volgende dag vloog Tévez terug naar Argentinië en toen zagen we hem vier maanden niet meer. Mancini en Tévez hadden wel vaker telefoongesprekken met elkaar gevoerd, maar dit was blijkbaar de bekende druppel. Het was eigenlijk wachten op het moment dat de boel zou exploderen, want ze hadden al vaker meningsverschillen gehad”, zo wordt Agüero geciteerd door de Daily Mirror.

Bezig met laden …