Agüero blinkt uit bij absentie Messi en maakt eerste interlandhattrick

Bart Kruyt07 jun 2015, 07:12
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 07:12

Argentinië wordt gezien als een van de favorieten voor het winnen van de Copa América en de ploeg van Gerardo Martino lijkt klaar te zijn voor het toernooi. Nog zonder sterspeler Lionel Messi, die zaterdagavond de Champions League won, was de verliezend WK-finalist in een oefenduel met 5-0 te sterk voor Bolivia. Sergio Agüero maakte een hattrick, zijn eerste voor de nationale ploeg.

Agüero, die bij de afwezigheid van Messi de aanvoerdersband om zijn arm droeg, scoorde in de eerste helft twee keer en maakte zijn hattrick na de onderbreking compleet. El Kun staat nu op 26 interlandtreffers voor Argentinië en is opgeklommen naar de vijfde plek op de ranglijst van de topscorer aller tijden. Agüero ging Gonzalo Higuaín (23) en Luis Artime (24) voorbij.

Argentinië was simpelweg een maatje te groot voor Bolivia en Agüero had in de openingsfase al de paal geraakt, voordat Ángel Di María de score na ruim twintig minuten spelen opende. Agüero benutte vervolgens een strafschop en verzilverde een voorzet van Di María, waarna hij kort na rust zijn mooiste doelpunt van de avond maakte. Het slotakkoord kwam op naam van Di María; ook hij kon een penalty binnenschieten.