Agüero en Messi voorkomen in slot nederlaag tegen Mexico

Erik van Dam09 sep 2015, 08:12
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 08:12

Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ternauwernood een nederlaag voorkomen in de oefeninterland tegen Mexico. De Noord-Amerikanen namen in Dallas een 2-0 voorsprong tegen de leider op de FIFA-ranglijst, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. Sergio Agüero en Lionel Messi sloegen in de laatste fase nog toe en sleepten een remise uit het vuur (2-2).

Na dik een kwartier zette Nicolás Otamendi een stevige overtreding van achteren in op Raúl Jiménez en dat moest hij bekopen met een penalty. Javier Hernández schoot raak vanaf de stip en zette El Trí aan de leiding op Amerikaanse bodem. Die voorsprong bleef lange tijd staan en werd twintig minuten voor het einde groter via Héctor Herrera: hij werd compleet vrijgelaten na een aanval over links en schoot onbedreigd raak.

De Argentijnen schudden wakker na die tweede Mexicaanse treffer en rechtten de rug alsnog. Eerst tikte Agüero de bal binnen door, met nog een kleine zes minuten te spelen, te profiteren van een fout van de Mexicaanse keeper en de daaropvolgende pass van Ezequiel Lavezzi. Vier minuten later vervulde El Kun de rol van aangever en maakte Messi het af. De sterspeler nam een boogbal van Agüero op de borst aan en schoot met links raak: interlanddoelpunt nummer 49.