voetbalzone

Agüero erkent: 'Diverse Argentijnse internationals overwegen te stoppen'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2016, 07:45
Advertentie
/

Lionel Messi is mogelijk niet de enige Argentijns international die zijn interlandcarrière beëindigt. Na afloop van de verloren finale van de Copa América kondigde de sterspeler aan dat hij het na 113 interlands en drie verlores finales voldoende vindt. Volgens Sergio Agüero zullen wellicht nog enkele andere landgenoot het voorbeeld van Messi volgen.

"Messi zal waarschijnlijk niet de enige zijn die de Argentijnse selectie verlaat. Diverse spelers overwegen te stoppen", zo verzekerde Aguëro na afloop van de verloren finale. "Leo is er emotioneel heel erg aan toe. Ik heb hem nog nooit zo gezien." Agüero erkent dat hij een van de spelers is die gaat nadenken over zijn toekomst als A-international. "Ja, op basis van datgene wat er de laatste jaren is gebeurd."

Argentinië verloor de finales van de Copa América 2015 en 2016 en ook de eindstrijd van het WK van 2014 ging verloren. De internationals klaagden bovendien over de gebrekkige voorbereiding en organisatie van de Argentijnse voetbalbond (AFA) in aanloop en tijdens een toernooi. Argentijnse media gaan ervan uit dat Javier Mascherano en Gonzalo Higuaín serieus overwegen om te stoppen.

Sergio Romero denkt dat Messi misschien nog wel terugkomt op zijn beslissing. "Ik denk dat Leo zijn uitspraken heeft gedaan terwijl hij nog heel emotioneel was. We hebben een grote kans laten liggen."

Bezig met laden …