Agüero opnieuw goud waard voor Manchester City

Robin Bruggeman26 nov 2016, 14:26
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2016, 14:26

Manchester City heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Burnley geen fouten gemaakt. De ploeg van Josep Guardiola kwam dankzij een geweldige treffer van Dean Marney nog wel op achterstand, maar stelde in het restant van de wedstrijd orde op zaken: 1-2. Grote man was opnieuw Sergio Agüero, die zich dankzij zijn twee treffers bovenaan de topscorerslijst van de Premier League meldt. City gaat nu met een voorsprong van twee punten op Chelsea aan kop in de competitie. De Londenaren hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

/

City nam op Turf Moor meteen het initiatief, maar moest na een kwartier spelen wel een prachtige tegengoal incasseren. Doelman Paul Robinson, die voor het eerst sinds 2014 weer een keer in het doel stond bij the Clarets, slingerde de bal na voren, waarna het leer via een City-verdediger voor de voeten van Marney terecht kwam. De middenvelder bedacht zich geen moment en knalde in één keer vanuit de lucht raak.

De favoriet moest daarna in de achtervolging en een kleine tien minuten voor rust kwamen the Citizens weer langszij. Burnley kreeg de bal uit een corner niet weg en Agüero stond precies op de goede plek om de rebound binnen te schieten. Twee minuten later zette de Argentijn zijn ploeg zelfs bijna op voorsprong, maar Robinson stond op de goede plek om zijn inzet te stoppen. Na rust drukte City de thuisploeg steeds verder terug en was het wachten op een goal. Die kwam er met nog een half uur te gaan na een ongelooflijke scrimmage.

/

Yaya Touré ging onderuit in de zestien, maar kreeg geen strafschop mee. Burnley leek de bal daarna weg te krijgen, totdat Fernandinho ingreep en vanaf de zijkant de compleet vrijstaande Agüero vond, voor wie het een koud kunstje was om zijn tweede van de middag te maken. Michael Keane kreeg een kwartier voor tijd nog een uitgelezen kans om de aartsrivaal van zijn oude club Manchester United pijn te doen. Zijn kopbal werd echter precies op het juiste moment geblokt, terwijl Claudio Bravo in de blessuretijd ook nog twee keer in moest grijpen.