Agüero schiet City op bizarre avond naar overwinning op Bayern

Erik van Dam25 nov 2014, 21:42
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2014, 21:42

Manchester City leeft nog, na vijf groepswedstrijden in de Champions League. De Engelsen rekenden dinsdagavond met een man meer af met Bayern München, dat een vreemde avond kende na een vroege rode kaart voor Medhi Benatia. De Duitsers kwamen eerst met 1-0 achter, sloegen daarna hard terug en pakten een 1-2 voorsprong, maar waren niet opgewassen tegen de klasse van Sergio Agüero. Die nam een hattrick op zich en velde de Duitse grootmacht uiteindelijk met 3-2.

Manchester City haalde uit de eerste vier groepduels maar twee punten en vocht voor zijn laatste kansen. De Engelsen werden meteen een handje geholpen door Benatia: de verdediger van Bayern trok na negentien minuten aan de noodrem en vloerde Agüero. Hij moest zijn actie bekopen met rood en bovendien kreeg City meteen een strafschop. Agüero nam die zelf, schoot halfhoog rechts binnen langs Manuel Neuer en schonk zijn team zo de erg welkome voorsprong. El Kun behield zijn perfecte reeks van vijf rake strafschoppen in de Champions League, een honderd procent-score.

Met tien tegen elf leek er een zware avond aanstaande voor Bayern, maar de Duitse grootmacht draaide de stand doodleuk om. Josep Guardiola haalde Sebastian Rode snel naar de kant ten faveure van Dante en herstelde zo de laatste linie. Een kwartier later schoot Xabi Alonso een vrije trap goed en laag langs de muur, zo de rechterhoek in: 1-1. En het werd nog erger voor Manchester City, want op slag van rust vloog ook de 1-2 de Engelsen om de oren. Robert Lewandowski werd door twee man gedekt, maar slaagde er toch in een voorzet van Jérôme Boateng met een boog achter Joe Hart te knikken.

De krachtige comeback van Bayern bleef na rust geruime tijd intact voor de vijfvoudig winnaar van Europa’s meest begeerde beker. Jesús Navas testte vroeg de reflexen van Neuer, maar moest zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen. Daarna kwam Manchester City vaker gevaarlijk op, maar ook Frank Lampard kreeg Neuer niet klein met een schot van respectabele afstand. Wie wél weer als winnaar boven kwam drijven, was Agüero. De ontzettend belangrijke Argentijn trof vijf minuten voor tijd weer doel.

Dit keer brak hij net over de middenlijn weg en waren er te weinig Duitse verdedigers mee, om hem af te stoppen. Agüero snelde weg, drong de zestien meter binnen en drukte daar af met links: 2-2. Na zijn gelijkmaker rook de hele ploeg bloed en werd er vol op de overwinning gespeeld. Uiteindelijk kwam die er nog ook, in de blessuretijd. Weer was het Agüero die gevonden werd en weer deed de spits wat hij zo goed kan: wedstrijden beslissen. Omsingeld door drie man van Bayern klopte hij Neuer een derde keer, met een lage schuiver. City komt nu op vijf punten, evenveel als AS Roma en CSKA Moskou.