Agüero staat op en voorkomt blamage Manchester City

Peter Nusselder25 jan 2014, 17:00
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2014, 17:00

Manchester City maakt, na het bereiken van de finale van de Capitol One Cup, kans om dit seizoen liefst vier hoofdprijzen in de wacht te slepen. De Engelse topclub slaagde er zaterdag echter slechts met de grootst mogelijke moeite in om door te dringen tot de volgende ronde van de FA Cup; tegen het bescheiden Watford kon ternauwernood een 0-2 achterstand weggewerkt worden. Fernando Forestieri en Troy Deeney leken een daverende verrassing in te leiden, maar driemaal Sergio Agüero en Aleksandar Kolarov bogen de stand in de tweede helft om: 4-2.

Watford, de nummer vijftien van de Championship, toonde in het Etihad Stadium van meet af aan geen enkel ontzag voor het elftal van trainer Manuel Pellegrini, die zeker geen tweede keus het veld in had gestuurd. Dat de bezoekers na twintig minuten op voorsprong kwamen was dan ook uitermate verrassend, maar absoluut niet onverdiend. Deeney nam het voorbereidende werk voor zijn rekening, waarna Forestieri oog in oog met doelman Costel Pantilimon de rust bewaarde en de 0-1 op het scorebord zette. Deeney was er even later zelf verantwoordelijk voor dat de tussenstand een nog verbazingwekkender aanzien kreeg.

Sean Murray en Ikechi Anya combineerden en brachten vervolgens Deeney in stelling, die the Hornets van dichtbij op 0-2 zette. Man City slaagde er aan de andere kant amper in om dreigend te worden en het doel van Jonathan Bond onder vuur te nemen. De gasten zochten zodoende met een comfortabel ogende voorsprong de kleedkamer op, terwijl de thuisploeg nog 45 minuten had om een blamage te voorkomen. Het was veelzeggend dat Pellegrini niet besloot om bij het begin van de tweede helft nieuwe aanvallers in het veld te brengen, maar dat hij de verdedigers Vincent Kompany en Pablo Zabaleta liet invallen.

Die ingreep leek goed uit te pakken, want met nog ruim een half uur te spelen was het Agüero die na op aangeven van Kolarov voor de aansluitingstreffer zorgde. Watford hield evenwel knap stand en gaf weinig weg, ook na het inbrengen van aanvaller Stevan Jovetic aan de kant van City. Toch moest het team van coach Giuseppe Sannino uiteindelijk de gelijkmaker incasseren: opnieuw Agüero tekende ruim tien minuten voor tijd voor de 2-2. De gasten deden er vervolgens alles aan om een return op Vicarage Road af te dwingen, maar ook dit was Watford niet gegund; Kolarov schoot in de 87e minuut de 3-2 binnen. In blessuretijd maakte Agüero met zijn derde van de mjiddag aan alle onzekerheid een eind: 4-2.

Wigan Athletic - Crystal Palace 2-1
Wigan Athletic degradeerde vorig seizoen uit de Premier League en bungelt daar nu in de middenmoot. Toch rekende het zaterdag af met Crystal Palace, allereerst een doelpunt van Ben Watson in de eerste helft in het DW Stadion. Na dik een half uur verzilverde hij een pass van James McClean. Dat uitgerekend hij het doelpunt maakte was bijzonder: hij stond liefst zesenhalf jaar onder contract bij de Londense tegenstander en zorgde vorig seizoen ook al voor euforie toen hij in de FA Cup-finale het winnende doelpunt maakte tegen Manchester City. Crystal Palace kwam via Aaron Wilbraham terug tot 1-1, maar James McArthur stelde de zege voor Wigan daarna alsnog veilig.